Sunday, September 18, 2011

this is our last year at school

this is our last year at school. surely, ada yang menangis and happy segala after habis je spm sebab tamatlah hikayatnya sebagai seorang pelajar sekolah. sedih gila if we think deeply about it. kita akan terpisah dengan kawan kawan kita, tak borak dengan diorang hari hari setiap masa setiap saat like we all did throughout this ten years.

ingat lagi tak tahun 2001 kita masuk sekolah macam mana? darjah satu, ada yang menangis, ada yang happy sangat sampai takmau balik rumah pun ado. yang happy sangat tu, i bet mesti menangis bila habis sekolah nanti. kita ni, tahu 2099-1764 sebab sekolah, eja buaian sebab sekolah, tahu plural singular sebab sekolah, kita tahu ayat lazim sebab sekolah, kita dapat segala ilmu sebab sekolah. semua sebab sekolah. kalau takde sekolah, papaya dengan betik pun dia kata buah lain lain. even kan, kita berblogging pun sebab sekolah. betul lah. kalau kita tak tahu nak mengarang, tell me how the heck to make an entry in blog? copy paste je? haha itu budak yang dikategorikan sebagai budak yang tak belajar apa itu etika di sekolah.

aku pun tak tahu ada juga dikalangan kita yang tak nak belajar sepanjang 10 tahun ni, besides dia punya displin pun fullamak punyalah teruk tip top! paling worse, melawan cikgu. itulah dosa yang paling besar kalau kita buat kat sekolah. kat sekolah aku, ada murid yang menyampah gila kat cikgu aku sorang ni. kalau budak budak yang tak berdisplin ni nampak dia, diorang mesti dengan kurang ajarnya panggil nama cikgu tu je. contohnya "alamak halim dah datang". kurang ajar kan. sampai cikgu tu bagi speech kat perhimpunan, dia kata dia tak nak maafkan siapa buat benda tersebut sampai hari akhirat. dia kata lagi, even kalau kat akhirat budak tu minta maaf, dia takkan maafkan. see, sampai macam tu sekali. kalau cikgu kata macam tu, kira cikgu benci sangat kat budak tu. more and more worse, ada yang buat perkara macam tu budak form 5. macam mana dia nak hadapi spm kalau ada cikgu yang benci and meluat kat dia? memang takde berkat laah. kenapalah kena kurang ajar dengan cikgu? dapat sijil penghargaan ke jadi kurang ajar? boleh berjaya dengan cemerlang gemilang terbilang sampai boleh jadi arkitek ke? omg omg memang otak letak kat bawah tapak kaki. life is like a wheel, kalau dia buat macam ni kat orang tua, nanti bila dia tua, orang muda akan buat balik sebijik macam dia buat dulu. 

as a student we have to appreciate the school as the school lead us to become a knowledgeable mankind. kalau kita jadi student yang normal kat sekolah, obey the rule, respect the teachers, join all the activity held, surely kita akan rasa nikmatnya bersekolah and our ten years in school are not in vain. so we have few months to go for school, gegarkan sekolah bukan dengan keburukan but kebaikan. be the coolest senior for the junior sebab i bet, diorang akan appreciate kita and ingat kita sampai bila bila like "weh seniors form 5 2011 are the coolest kan. the best senior ever!" and be the coolest student for the school and the teachers. they will ber-quote  "form 5 2011 ni saya suka sebab semua cool"  isn't that coolio? berapa banyak cool ni, haha, eh sukati i la.

so that's all la kot. so sorrayy tak dapat nak teruskan sebab tiba tiba sebak pula hati ni. wuhuu T.T plus, no idea. hihi. kbai!





Share |

0 Terbunuh:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...