Thursday, February 9, 2012

Boy-Girl Relationship ♥

Assalamualaikum :)

A few days ago, there's this one question on stuff@school's Facebook wall. It was a question from Alycia Lim, a journalist from The Star, about teenagers' opinions on Boy-Girl Relationships ( i.e. Relationships during school years )



Shelbie's and my comments were noticed by Alycia, along with a few others, and she was interested to interview us (over the phone) to find out more about our thoughts. So, yeahh, I rambled quite a lot, but she was really, really intrigued when I told her I've only met him around 10 times in the almost-two-years I've known him. Gila, kan?


*switch language*

Mungkin ada orang tertanya-tanya macam mana kiteorang boleh bertahan dalam long-distance relationship (LDR) ni. And hubungan kiteorang ni bukannya macam pasangan kekasih pun. Sangat-sangat tak nampak macam kekasih langsung. Tak adanya 'Baby, I miss you sayang.' or 'Darling, I shayunk kat you cangat-cangat!' semua tu. Buat sakit perut mual tekak aku je. -.-''

Untuk aku, the most important thing to make a relationship happens is TRUST. Yes, as cliche as it might be, without trust, nothing will work out. And kiteorang ni, bukan saja-saja berhubungan, berkasih sayang segala bagai tu. Bukan macam sesetengah orang yang bercinta bukan main nak rak, tapi lepas sebulan dua, berpisah. Lepas tu, terus sangkut kat orang lain. Cinta apa tu, cinta monyet? Pirahhhhhh.

For us, we are very serious, yes, VERY SERIOUS about this. There's absolutely no secrets in the family. Mak ayah aku dah tahu pasal dia, dah pernah jumpa dia, and same goes to his side. I've been to his house twice, makan lunch dengan mak dan kakak-kakak dia, lepak dengan adik dia semua. Every time aku keluar dengan dia, adik aku yang kecil tu mesti ada. Dan adik aku tu pun, bukan main suka lagi dapat usik si dia.

So, yeah, kiteorang memang seriously berdoa dan berharap this thing do work out in the end, insyaAllah. Kalau ada rezeki, ada jodoh, ada peluang untuk membina masjid, Alhamdulillah. :) Kalau tak ada, Allah knows what's best for us, kan?

Okay okay okay, ni dah melalut panjang. The reason aku post benda ni is to ask your opinions on Boy-Girl Relationships. What do you think about students who are involved in a relationship while they are at school? Any thoughts and comments from you guys are really appreciated :)

Komen jangan tak komen ye :)




Share |

3 Terbunuh:

afifa anuar said... [Reply to comment]

Sekarang bebudak sekolah bercinta cam ngarut sungguh. Mak bapak kasi henfon untuk kegunaan time emergency to call them ataupun call their friends, tapi melencong guna pegi text pakwe/makwe. Bukan budak besar. Budak darjah 6/form 1. Kecik lagi kan. Mak bapak bagi henfon nak call bila balik koku nak ambik ni.. Haaa tapi salah guna. *Emo lepas amek adik tengok bebudak sekolah petang (form 1 & Form 2) dating depan sekolah*

n.jannah said... [Reply to comment]

setuju dgn afifa. love is nothing if it's just wasting your time and money. and syaza nazura, may ur mosque successfully to be built one day with him. :)

Keretapi said... [Reply to comment]

syaza! aku memang lambat mengomen, sindrom apa tah taktau. pada aku emosi perasaan ni takleh control, biasalah proses membesar. tapi janganla sampai harga diri, study tak terjaga. boleh je bercinta baik-baik, macam kau (btw why do i think i know this guy?).

in fact, in some cases and my personal experience also, adanya yang study improve. bukan nak impress orang tu tapi memang improve (mungkin sbb ada orang nak call kejut bila tertidur ke apa ke kan, suruh study :'D )


kalau tak menjadi pun, at least ada benda yang kte belajar. ada yang kte pernah rasa, ada yg kte tau. adala gunanya nanti tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...