Thursday, February 2, 2012

Forget, forgive and move on are the most powerful Aloe Vera to treat a heart


Ramai kawan aku patah hati, and they are really hard to forget the one they love the most. Friends, I am sorry. I can't be there for you when you cry. I can't take you for a walk, I can't make you laugh, I can't buy you your favourite food, because we are too far. Aduh, potong stim. All I can do is make an entry on how to heal your broken heart.

FORGET

kawan: kau lupakan je lah.
mangsa: kau ingat senang ke? cakap senang lah. susah tau

Ya, senang! Sebab kau tak cuba lagi memanglah susah. Dah cuba tapi tak boleh? Bermakna kau belum maafkan dia lagi. Let's proceed to the next point. Jangan lupa datang sini balik after baca forgive tau! Okay. How? Dah maafkan? Sekarang boleh lupa? Tak boleh? Now, kau sekarang pergi pakai baju pakai seluar pakai bedak call kawan ajak diorang keluar. Minimum 3 orang. Sekarang! Share dengan diorang story kau. Buang ego kau nak pendam sorang sorang yang bajet tough lah konon simpan sorang sorang. Puihh. Kalau tough tak menangis tak patah hati la brotha sistaa. Share. Tapi janganlah pula expect diorang selesaikan masalah kau. Just kasi diorang dengar rintihan kau. InsyaAllah, akan ada sikit support from your friends. Masa share, menangislah kat diorang sekali. Si kawan pula, pujuk dia, give support, urut belakang dia, hug dia, buat jokes. Ada camera? Snap some pictures macam orang gila. With friends, together korang delete number si dia, all of their pictures, messages, and all the things that will remind si mangsa of si dia.

FORGIVE

predator: maafkan saya
prey: tak akan!

Apa ni? Tak nak maafkan si predator? Eh, chillex chillex. Nabi Muhammad SAW, lagi lah. Orang quraisy buat macam macam kat Baginda. Malah plan orang quraisy nak bunuh Nabi Muhammad SAW. Lagi lah besar kesalahan orang quraisy tu, tapi Nabi Muhammad SAW still maafkan jugak. Setakat si predator calarkan hati kita, apa lah sangat. Apa? Tak kuat macam Nabi Muhammad SAW nak maafkan si predator? Memanglah, kita memang tak kuat mcm Nabi Muhammad SAW. Tapiiii, bukan ke kita digalakkan mencontohi sifat Baginda? Sabar dan suka maafkan orang lain. Jadiiii, maafkanlah. Kesalahannya kecik, hanya lukakan hati kita je. Lek lah brotha sista, hati tu nanti Mr / Mrs Right akan sembuhkan.

MOVE ON

Dah dah dah. Menangis pulak ye baca entry ni. Hahahaha. Now, move on. Minta doa banyak banyak agar Allah pulihkan hati kita dan lindung kita daripada fall in love dengan wrong person lagi. Nah some quotes aku bagi sikit :)


There's a reason why a heart breaks. It breaks because it needs to be put back together by the right person.


Even the prettiest flower will wilt one day. It's nature's way of teaching me that N O T H I N G lasts forever.


When it hurts to look back, and you're scared to look ahead, you can look beside you and your best friend will be there. 


Don't waste your time on people who don't have time for you, your time is worth more than them. 


Partying with friends make you forget everything! 


Being in a relationship is a full-time job. Don't apply if you're not ready.. 


LADIES: if you're single never lower your standards for any man. Believe, there's a King for every Queen.


maaf sebab entry pendek, simple dan tak best. seriously, i am not really good in writting.takut kalau panjang sangat kepala hotak korang terbelit. hehe


Yang menaip berdasarkan pengalaman,
Aten Zainal





Share |

1 Terbunuh:

afifa anuar said... [Reply to comment]

aku cam nak tulis entri. tapi jarang dapat laptop. sekali dapat laptop, ready dah nak tulis........ tetiba apa aku nak cakap ni. k backspace. haha

aloe vera? awak. traditional sungguh. mesti salu letak kat muka kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...