Monday, March 5, 2012

Mr. Krab punya course :)

Assalamualaikum. 
Just a quick updates. To those who interested and wanna further his/her studies in account/finance/commerce, korang boleh apply under dua program ni.
  1. CAT - ACCA  (Certified Accounting Technician- Association of Chartered Certified Accountants)
  2. LCCI (London Chamber of Commerce and Industry)


Dua-dua program ni under program profesional, which is bukan lah under Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM). So, cara nak apply, korang kena beli no. BSN first before going to apply it. Dan due date dia, kalau tak silap 30 March ni. Korang hanya boleh apply dua-dua program profesional right after result keluar.

Untuk peringatan lagi sekali, dua program ni under program profesional dan bukan under KPM. Jadi korang jangan expect senang sebab menda ni maybe double triple susah dari korang imagine. Rata-rata komen student yang amik course ni sangat la susah but it's worth in future. Tapi whatever it is, fikir habis-habis before korang nak pursue study dalam bidang apa pun. Sebab pilihan sekarang la affect future kita :)

Last. Lepas result keluar, rajin-rajin la ushar iklan newspaper. To be exact, lepas result keluar seminggu, berduyun-duyun iklan ada. So, sama-sama lah kita grab peluang tu ye;) 

Okay here list newspapers yang terpilih untuk iklankan course yang mungkin korang bakal ambil :

  • Mingguan Malaysia
  • Berita Minggu
  • New Sunday Times
  • The Sunday Star
  • Metro Ahad
  • Daily Express
  • Utusan Sarawak
  • Borneo Post -(Sabah & Sarawak)
  • Eastern Times
  • Tamil Nesan
  • Shin Chew Jit Poh
  • Sinar Harian
  • New Sabah Times
** Iklan secara online di akhbar Utusan Malaysia dan Berita Harian.







Share |

0 Terbunuh:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...