Monday, May 28, 2012

Nostalgia #10 - Tales of Fatalblood

Daripada Ivan Futaru Braginski

Assalamualaikum w.b.t.
Terlebih dahulu minta maaf la guna bahasa pasar+manglish sbb BM aku nih bukan nya terer sgt . Hmm nostalgia ~ byk jgk nk cover nih sbb maklumlah 5 tahun tu agak lama. Ok let’s begin!!

Waktu form 1 dulu aku asal2 nya skolah SAMTTAJ. Kira2 nya bdk SAMTTAJ la tp cuma seminggu je sbb lepas tu aku kuar gi SMK Subang Utama. Biasa la anak manja kan , nk balik umah. Hajatnya nak ulang alik ke Samttaj tp jauh sgt so ayah suruh gi skolah dekat umah je. Mula2 masuk SMK SU tu , aku bagaikan ‘’rusa masuk kampung’’, first time masuk skolah kebangsaan. Aku dulu bdk skolah agama so biler masuk skolah keb nih cam kena culture shock. Kat situ lah aku bertemu ngan partner in crime, Hidayah a.k.a Hidan. First year kira2 aku nih budak baik, innocent gitu. Seperti pompuan lain feminine, minat pink (ughh kalo igtkan balik , gross lak HAHAH)

Macam remaja2 lain, mula2 melangkah alam remaja nih nk mencari identity baru. Masuk form 2, aku ngan partner aku Hidan terus berubah jadi tomboy(hmm nk kata tomboy pun bkn, tp lebih kurang la). Mana2 pergi mesti berdua cam twin, kawan pun x ramai mostly bdk2 laki. Kte org siap reka group nama G.O.D (Girls of Destruction). Jgn Tanya kenapa, waktu tu minat benda2 shonen.

Terigt satu kisah ni yg berlaku waktu PJ. Waktu tu aku tgh main gelongsor (bkn gelongsor mainan, gelongsor tanah jer)kat bukit skolah, tetiba aku terpegang something slimy. Rupa2 nya katak mati. Aku pun kasi tau la Hidan, pastu dia gi amik katak tu campak kat Chong Chow(saja2 nk kaco bdk tu, kesian dia~). Haha nakal btul kte org. Bagi kawan2 yg kenal aku lepas form 3, mesti terkejut kalo korang tgok perangai aku waktu form 2 tu. Langsung x sopan santun (kat skolah je, guru ,kte org still respect) n x feminine. (Smpi skrg pun aku still x feminine , dh menjadi identity aku). Even though kte org nakal, we still abide the religion rules(solat,aurat still jaga LOLZ) so jangan salah faham lak as in kte org bdk bermasalah. Just being a mischievous teenagers ^_^

Ugly Betty using seringgit
Comic Fiesta 2008

PMR YEAR 2009!!! Tahun aku berubah menjadi lebih baik. T.T aku n Hidan dpt kelas berlainan. Sedih giler waktu tuh, actually x de la sedih sgt. Cuma rasa bosan kat kelas baru. Aku nih bkn nya pandai berkawan sgt. Kat kelas aku tu Cuma ada 3 org pompuan melayu(termasuk aku). Sorang dh ada geng sendiri, sorang busy ngan prefect stuff so basically aku Mr. Lonely. Everytime rehat mesti gi kelas Hidan lepak ngan dia n Nadiah. Hmm dlm kelas 3Pi tu aku ada kawan ngan dua tiga org je. Sorang mamat laki slalu discuss pasal manga2 Naruto , guitar smua tuh. Sorang lagi mamat cina ckp pasal benda2 berinfo n harian stuff. Hmm x de apa2 yg menarik sgt tahun nih so aku fast forward je la. Alhamdulillah dpt keputusan cemerlang PMR. Hmm dpt hadiah duit drpd parents so aku pun beli la first electric guitar aku.

My beloved baby XD

Koleksi komik, figurine & poster. OTAKU SEJATI

Hehe, walaupun aku sayang guitar aku, aku jarang main so kira nyer NOOB la smpi skrg. Stakat power chord ngan basic chord tu reti la.

Form 4, Honey moon year… Smua member2(oh, lupa nk mention aku wat kawan ngan geng mai waktu akhir2 thn dkt exam) masuk science stream kecuali aku dan ammelea. Thn tu boleh dikatakan tahun KPOP. Haha, kejap je pun aku minat kpop, skrg dh x minat dah. Bagi sapa2 yg rajin tgok anime korang mesti kenal Hetalia . Waktu tu pun kemaruk Hetalia gak. Presenting Hetalia ‘’hero’’ pose:


Form 5 walaupun SPM, aku still kuat main lagi. Maklumlah zaman skolah men. hanya datang skali je so kena enjoy habis2. (Warning:Please don’t imitate your lazy senior such as me). Tahun tu x de benda2 yg menarik sgt Cuma aku jarang lepak dh ngan geng2 mai n Hidan. Mostly kte org just rehat sama2 then balik kelas masing. Hmm kenangan manis probably kelas cikgu Ekonomi kot. Aku giler respect cikgu EA aku nih sbb cara dia mengajar mmg mantap. Mudah paham n boleh apply dlm real life.Cikgu nih giler strict n dlm kelas dia x leh tido,letak kepala atas meja n kena bwk alat tulis sendiri.Pinjam2 NOT ALLOWED. ‘’Cikgu , maaf sebab saya x dpt penuhkan harapan cikgu’’, waktu aku dpt result hari tuh.Sedih gak rasa tp dh syukur Alhamdulillah sbb kalo kira2kan result aku pun quite ok . Aku rasa aku tulis super duper panjang nih, bukan nyer interesting sgt pun. Sebelum aku mengundur diri aku mintak maaf banyak2 kalo ada tersalah tulis dlm nih. Yang baik datang daripada Allah yang lemah tu datangnya daripada diri saya sendiri.

Salam.
P/s: Aku nih suka berkenalan ngan org so kalo korang nk kenal2 blh la add aku kat FB. Nak cakap pasal anime ke, tulis surat ke (penpal merupakan salah satu hobby aku), apa2 je la asalkan benda elok. FatalBlood_94@yahoo.com

Tales of FatalBlood merupakan parody of Tales series by BandaiNamco game. Haha aku pun main game gak.
Friendship is something beautiful~Enjoy your youth while you still can!!





Share |

0 Terbunuh:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...