Thursday, May 24, 2012

Nostalgia #9 - Pindah, pindah pindah!




Persekolahan. zaman baru nak bangun. zaman tatkala hidung masih lagi ada bekas bekas hingus bertempek. zaman tu baru nak belajar merangkak, bertatih dan berlari dalam hidup. 

tipu la kalau aku kata aku tak rindu. walaupun kalau dapat peluang nak ulang balek, mungkin aku akan menolak. yeahh i miss those big times. tapi aku lagi prefer it all happens once in a life-time. if great things happens twice in my life, i wouldn't say it great anymore :') 

dan zaman sekolah ni la yang banyak ajar aku tentang hidup.

aku seorang yang penyegan dengan orang yang aku tak kenal. dalam erti kata lain, aku tak mesra alam.*sigh*

being the tak-mesra-alam person that migrates a lot, it makes me double penyegan. hmmm, aku ada 2 tadika, 3 sekolah rendah, dan 3 sekolah menengah. erti kata laen, hidup paleolitik! k abaikan -.-










pindah. 
pindah.
dan pindah.

for certain people, mesti bunyi pindah memindah tu amat menarik. tapi bagi aku tak. aku tak suka pindah. aku sangat sangat sangat tak suka pindah. sampai kadang kadang aku harap yang kerja ayah aku bukan jenis yang pindah pindah. setiap kali pindah, aku kena cari kawan baru. kawan yang dapat terima siapa aku, yang tak datang dekat sebab nak ambil kesempatan, kawan yang boleh jadi kawan. bila kena pindah, aku rasa geram, sebab aku baru dapat adapt dengan surrounding aku. bila fikir aku dah susah payah nak dapat kawan baru, aku rasa sangat sangat geram.

macam nak tutup telinga pakai bantal, ke chewing gum ke *ala ala mr bean* supaya tak dengar perkataan nak pindah dari ayah aku. nak terjun bangunan pun......k tak sampai tahap nak langgar agama.

aku tak sedar. Allah nak bagi sesuatu yang hebat untuk aku. Dia ambil balek kawan kawan yang awesome yang Dia bagi pinjam sekejap kat aku, lepas tu, Dia bagi aku pinjam pulak kawan kawan yang super awesome! aku tak sedar part tu dulu. Forgive me Allah :'( sungguh aku tak bijak nak memahami apa yang Kau aturkan.



dan sekarang, aku terharu gilaa bila kawan kawan aku ingat lagi pasal aku. weh siapa tak terharu weh kalau kawan sekolah rendah kau yang kau tinggalkan time darjah 3 tiba tiba hantar kad raya, birthday card bagai dengan kau? kalau tak terharu tu fail emosi namanya. bila diorang beria ria cari facebook aku, padahal aku effort nak jumpa balik pun tarak..k tu tipu. aku ada jugak search nama diorang. tapi tak jumpa *facepalm* bila kawan aku beria ria nak buat aku tersenyum bila aku tak happy. paling aku tak sangka, masa darjah 6 dulu. time tu birthday aku time puasa. aku tak sangka diorang sanggup buat surprise party time berbuka puasa tu. woiii aku terharuu gilaaa woi! time senior year dekat stj tu pun diorang tak abes abes bagi surprise kat aku. terima kasih gilaaa weh :') thanks for make me feel appreciated. aku sayang gilaa ngan korang! may all of us be friend till jannah.





dan sekarang aku rasa perpindahan itu awesome! 



nak sambung belajar nanti semua bawa hala tu masing masing, and i'll be studying in a new place yang sorang member pun takde. do bless me Ya Rabb. do bless my friends too :') All of them, termasuklah kawan kawan alam maya yang aku baru kenal ni macam atenaidil, and jannah :) seronok kenal korang!





yang ni gambar gedik -.-


ni jelah yang dapat aku coretkan. thanks 1994's :)
sorry bahasa kemain bersepah.
title pun aku hentam je.
aku selalu tido dalam kelas bm serta bi -.- ye, aku menyesal tido.
muehehe pendek je entry aku (Y)





aku tulis ni bukan nak cakap "aku ade ramai kawan. envy me! envy me!"
tapi aku nak cakap dekat diri aku, something awesome is waiting ahead.
new experiences, new friends, and insyaaAllah a better me :)

by me, baashah
Assalamualaikum :)









Share |

0 Terbunuh:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...