Tahukah Anda!



Blog 1994's adalah sebuah blog kolaborasi yang pertama seumpamanya di dunia yang menghimpunkan penulis-penulis dan para pembaca yang keseluruhannya terdiri daripada homosapien-homosapien yang lahir pada tahun 1994. Kami melalui era dan zaman yang sama. Blog ini turut dijadikan wadah untuk memuntahkan segala persepsi, inskripsi jiwa, luahan rasa dan pendapat yang berkaitan dengan kita semua. Jadi, saya selaku Pengerusi Lembaga Pengarah Blog 1994's ingin memperkenalkan barisan penulis blog 1994's yang ditunjangi oleh 10 orang penulis ke semuanya kepada anda semua.



Neil Bohr 1994 - Ya, inilah saya. Saya adalah seorang BOT yang dikawal sepenuhnya oleh seseorang yang saya tidak tahu siapa di dalam alam maya yang serba subjektif ini. Selaku Pengarah, sayalah yang akan bertanggungjawab menguruskan hal ehwal 1994's dan masalah-masalah yang bakal kami hadapi.


Aten Zainal - Hi. I am Nur Fatin. Call me Aten, or Swift pun boleh sebab saya suka Taylor Swift. Hihi. Someone said to me that kalau nak describe tentang diri sendiri, tanya orang yang berada di sekeliling kerana cermin yang terbaik adalah org yang berada di sekeliling kita. So, they said I am a girl who is easy to mix with other people and easy to get bored with other people and stuff. Mereka kata saya ni seorang yang jujur, terus terang dan kering which mean tak takut buat apa apa. They said I am comel gorgeous, menawan and beautiful. I say I am simple I am not comel menawan segala -.- They said I am not gedik and just okay je. They said I am the one who luar je nampak kental tapi hati bunga bunga, pandai jaga hati orang, baik hati and they said they love my eyes. They said I am sensitive, I cry easily. They said the way I laugh mcm orang gelak tak ikhlas but this I tell you if the thing get so damn funny, I laugh till I burst into tears. I am good with guitar.


Afhan Akmal - Dia agak pemalu dan pemendam orangnya. Dia lebih suka disapa berbanding menyapa. Dunia baginya agak sempit namun diluaskan lagi dengan menggunakan sesuatu alatan canggih yang dipanggil komputer riba yang menyambungkannya dengan dunia luar dan seterusnya menggunakan alatan elektronik tersebut bagi membantunya meneroka keindahan dunia yang baru baginya. Novel cinta yang penuh dengan ayat berbunga-bunga dan berbaur kejiwangan serta drama-drama korea yang penuh dengan perkataan 'saranghae' turut menjadi santapan matanya saban hari menjadikannya remaja lelaki yang 'lain dari yang lain'. Hahh , itulah Afhan Akmal !


Afifa Anuar - Mungkin aku yang paling muda dalam famili 1994s ni, which born on 25 dec, *oh gediknya nak habaq! haha* tapi muda bukan sebarang muda, muda ini pastinya bukan paling manja. Aku sukakan aktiviti lasak yang sememangnya mmg kewl pada aku. Tapi selasak-lasak aku, dengan novel la aku belajar pasal manusia. *mostly* Dan mungkin pelik dari sumorang, aku bkn type yg boleh dengar musìc non-stop sampai sejam sebab eventually kepala aku akan jadi bengong. Ouh ni nak habaq mai sebelum lupa. Aku ni slang pure kedah sebenaqnya! :D


PUJA - hElLoW. Okay. Sesungguhnya wa paling benci bahasa rempit. Panggil saya Puja or Fuzz or whateve except ‘bicth’. Seorang yang suka gelak mungkin. Susah nak bagi pendapat. Akan menulis entry bila free. Tak reti buat ayat kelakar romantik atau serius. Level Bahasa Inggeris diparas tengah. Blog dimadukan dengan twitter. Maaf aku tak reti describe diri sendiri. HAHAHAHAHA
 

Keretapi - Walaupun berbunyi seperti lelaki, aku sebenarnya perempuan sejati. ayu lagi bak kata kawan-kawanku, awh! ni kenapa muntah-muntah ni? tolong lap segera. dah? k. aku dalam alam maya lain dengan dunia nyata. kelakuan, kata-kata, emosi, ekspressi. BM untuk mood selamba dan matang, BI untuk mood berperasaan dan jiwang. siapa aku? aku penulis, pengedit, penyeri dan penyemak blog ni. cerita aku panjang, tapi sini tak cukup ruang. after all, i'm a restless train of thought, exploring everything and anything in between. sebab itu namaku Keretapi, mengerti?


Aljambz - Nama pena yang diberi oleh saya sendiri adalah Aljambz. Tidak banyak yang saya tahu tentang diri saya. Tetapi ada beberapa benda yang saya perasan tentang diri saya, yang pertama saya ni jenis yang tak boleh serius dalam segenap hal. Bahkan kalau saya dimarahi oleh ibu saya, saya tetap terketawa tanpa saya sengaja. Jika dalam sesebuah organisasi, kalau saya yang ketuai mesyuarat tu, pasti banyak benda tak berjalan sebab saya selalu sangat tak serius dan suka main-main. Jadi, itu sahaja dari saya. Jangan pernah mengharap entri yang serius dari saya sepanjang saya bertugas di blog ini. Hik hok.


Syaza Nazura - A perfectionist in her unique ways, this amazingly awesome student of Kolej Tuanku Ja'afar is extremely determined to succeed in everything she does. She has a weird passion for Mathematics and craves for chocolates whenever she feels stressed out. She loves writing and photography, and blogs to fulfill her daily needs. In her free time, she'll eat and sleep to her heart's content. She's a future rockstawww bebeh! *LOL, just kidding :P


Farhanah - I do crappy stuff. Forever alone. A potato. I speak fluent sarcastic. Food is my boyfriend. Wasting time is my profession. Money gives me happiness. I laugh hysterically. I am short-sighted, not short-minded. I'm neither smart nor stupid, just average. I'm not the kind of girl who cries or gives up that easily. WIGGLE WIGGLE WIGGLE, YEAH ♥


Fathanah Rafee - Let’s see. Hmm.. I won’t describe myself as someone interesting. I’m more like your friends who always catch up late on jokes and often make things go awkward. Yeah, that’s me. LAME. Tahu tahu! xD Tapi saya seorang yang berpengetahuan walaupun tak luas mana, luaslah jugak. Ngee. I enjoy little things in life and definitely always and without fail, try to better myself. So, that’s all about me, Fathanah Rafee (pronounced: FAH-TAH-NAH RAH-FEE). Adios and believe. :)


K.Nazran - Hello and good day to all! I'm Nazran. Ex-smss. I used to be passionate for blogging until my blog was suspended by the school; myself included. So, with this new platform, I'm up and running again. I specialize in writing philosophy and ideology or just plain old lamentation. My writing style is kinda sarcastic so I apologize if you are 'terase'. I write in English because it is a good practice, u know?


Ali - Just a regular joe, trying to fit in with the world. He doesn't even know much about himself, but still searching for that specific identity. A bit of a weirdo. He looks a bit arrogant, but actually a friendly guy. If you ever stumbled him walking around with no actually destination, don't worry, he's always like that, say Hi instead! Very interested in Japanese culture. His current mission is to make at least one person smile everyday (: 








Sekian itu sahaja, jika ada penambahan penulis, akan saya apdet page ini dari semasa ke semasa.









Share |
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...